Jouw nieuws op Plaats.nl?

Plaats.nl werkt voor het regionale nieuws samen met dé Weekkrant. Heb je zelf nieuws voor Plaats.nl? Meld je gratis aan bij dé Weekkrant en jouw bericht zie je vanzelf terug op Plaats.nl!

Bekijk Amsterdam door een vrolijke bril

Amsterdam somberste stad!

Verfmerk Flexa maakte vandaag de resultaten van het onderzoek naar kleur en humeur bekend, bij de introductie van de nieuwe kleurlijnen van Couleur Locale. Om aan de wens van Nederlanders tegemoet te komen, werd het Museumplein opgevrolijkt door een reuzenbril met gekleurde glazen. Zo konden passanten het plein eens door fris groen bekijken. Onder het motto ‘kleur je leven met Flexa’ gaat de tour met de bril verder langs de andere steden uit de top 4.         

Overige onderzoeksresultaten

In het onderzoek komt verder naar voren dat maar liefst 63% van de Nederlanders verandering in zijn leven wil aanbrengen. Als eerste wil men het huis onder handen nemen. Het uiterlijk komt op de tweede plaats. Nog een opmerkelijk feit is dat Nederlanders zichzelf optimistisch vinden. Maar liefst 71% zegt positief in het leven te staan. Slechts 8% houdt er een negatieve levensvisie op na. Het humeur van de Nederlanders is wel seizoensgebonden. In de zomer geeft bijna de helft van de bevolking het humeur gemiddeld een 7,9 tegenover een lagere score in het najaar.

 

Lees het hele artikel op de website van dé Weekkrant

Stoffelijk overschot aangetroffen in amsterdamRecep was geen bekende van de politie. Het zou kunnen dat de dader de man is die diezelfde middag, omstreeks 15.30 uur, bij Recep op bezoek kwam. Waarschijnlijk is het een bekende van Recep. Er is een compositiefoto van deze man gemaakt, want hij wordt nog steeds gezocht. Bij het onderzoek is een spoor veiliggesteld van de mogelijke dader. Van die overval zijn -helaas niet erg goede- bewakingsbeelden beschikbaar. Ook wordt nog gezocht naar mensen die de afgelopen jaren woonruimte hebben ondergehuurd bij Recep aan de Lutmastraat 203-I.

 

Dinsdagavond 30 juni, omstreeks 21.25 uur, wordt in het programma Opsporing Verzocht op Nederland 1 uitgebreid aandacht besteed aan deze zaak. Deze uitzending zal woensdagochtend worden herhaald op Nederland 2, omstreeks 10.05 uur.

Lees het hele artikel op de website van dé Weekkrant

Polo Trophy in Amsterdam

De organisatie bestaat uit vrijwilligers: polospelers met ware passie voor de sport. Via Internet en digitale netwerken, blijven genteresseerden op de hoogte. De trophy, die dit jaar voor de 10e keer wordt georganiseerd, trekt een breed en gemleerd publiek. Geen hoeden en hoge hakken, maar smart casual kleding en grote betrokkenheid. De toegang is gratis. Wie nog niets van polo weet, krijgt bij de actie op het veld uitleg van een Engelse speaker. Naast polowedstrijden tussen internationale teams is er voor vrouwen de Ladies Race en kunnen kids zich vermaken tijdens speciale ponyritjes.

“Polo draait om de paarden en het goede leven. Het is voor mij zowel een verslaving als een levenswijze”, vertelt Brenda de Boer (39), fanatiek polospeelster en medeorganisator van de Amsterdam Polo Trophy. “Ik vind het heerlijk om naast mijn werk actief te zijn in organisatie en promotie van de polosport. Het leuke van de sport is voor mij de combinatie van paardrijden, anticiperen op de tactiek van de tegenstander en samenwerken met je teamgenoten. En dan ook nog eens de rust vinden om de bal te raken.”

Jim Souren (42), voorzitter poloclub Wassenaar, sinds het begin betrokken bij de organisatie van de Amsterdam Polo Trophy, vult aan: “Door de digitale media is het mogelijk geworden de sport dichter bij het publiek te krijgen. Via mijn websites polo.nl en polo.tv blijven mensen op de hoogte van de ontwikkelingen. We zien duidelijk een verbreding van het publiek en ook een verjonging. Ik ben er trots op dat polo is doorgedrongen tot hyves.”

De derde polo-vrijwilliger in de organisatie van de Trophy is Ray Waasdorp (42). Hij neemt al 10 jaar de hospitality voor zijn rekening. ‘’Van VIP-gasten van sponsors tot toevallige voorbijgangers en families die een dagje uit zijn, iedereen kan genieten van een hapje en een drankje aan het veld.”

Sociaal weerzien in het bos

De sfeer in het Amsterdamse bos is fantastisch en daardoor een trekker voor internationale poloteams. Omdat het veld smaller is dan een officieel veld, is het voor publiek eenvoudiger het spel goed te volgen. De Amsterdam Polo Trophy kent veel vaste bezoekers. Zij roemen de gemoedelijke ambiance. Tussen de wedstrijden door worden de toeschouwers geacht het veld op te gaan voor de treading in: de publiekstaak waarbij losgeraakte pollen weer in de grasmat worden getrapt.

Programma zaterdag 26 september:

13.30: eerste wedstrijd gevolgd door treading in

14.30: pony rijden voor kinderen

15.00: Veuve Clicquot Ladies Race

15.30: finale gevolgd door treading in

17.00: prijsuitreiking en borrel tot 18:00

Polo trivia

         Polo is een mengeling van hockey en rugby, maar dan gespeeld op een paard.

         De sport is erg fysiek, je mag elkaar met paard en al bij de bal wegduwen en elkaars sticks hooken, dit alles in volle galop.

         De beroemdste polospeler is Prins Charles. Ook zijn zonen William en Harry spelen polo.

         Prinses Mxima komt uit een polofamilie.

         Een polowedstrijd bestaat uit vier spelperioden. Deze chukkas duren 7 minuten, waarna de spelers telkens hun paard wisselen.

         Een poloteam telt vier spelers. Elke speler in een team heeft een specifieke taak en plaats van aanval tot verdediging. Er is geen doelman.

         Een polospeler gebruikt 4 paarden per wedstrijd. Een team 16.

         Een officieel poloveld is 200 bij 300 meter. Dit komt overeen met 5 voetbalvelden.

         Er wordt sinds 1980 polo gespeeld in Nederland.

         Een polobal kan geslagen worden met 180 km/uur.

         De snelste polopaarden kunnen een snelheid van 60 km/uur bereiken.

         In Nederland spelen ongeveer 100 mensen polo. 70 daarvan hebben de Nederlandse nationaliteit. Een kwart van de spelers is vrouw.

         Mannen en vrouwen spelen in gemixte teams. Ook alle leeftijden worden gemengd.

         Het niveau van de spelers wordt aangegeven met een handicap tussen de -2 en de 10. Een beginner start met -2. De hoogste handicap is slechts weggelegd voor een klein aantal Zuid-Amerikaanse professionals. De beste Nederlander heeft handicap 3.

Informatie over het evenement vindt u ook op: www.AmsterdamPoloTrophy.com

Lees het hele artikel op de website van dé Weekkrant

Nieuws uit Zaandam

De laatste 27 berichten worden hieronder getoond.

Titel Datum Tijd
Met 202 km/uur over de a9 23 juli 08:31
Vladimir Putin:Armeense Genocide is Fact 22 juli 14:46
Ellen Michaelis uit Amsterdam winnaar World of Difference 2008-2009 09 juni 16:22
Skip Intro heeft de meeste optredens gewonnen! 05 juni 00:19
Bedrijfsleven ontdekt NDSM-terrein in Amsterdam als eventlocatie 03 juni 20:22
Nationale Open Golfdag, zaterdag 5 april 30 mei 04:26
Verdachten aangehouden van vernielingen en brandstichtingen 20 mei 04:28
Politieagente overleden na schietincident 20 mei 00:18
Workshops & Cursussen Vilt en Modevormgeving 17 mei 12:19
Autoloze zondag: 537.500 euro gereserveerd! 13 mei 08:26
De grootste Kraak in krantenland 12 mei 20:20
q-dance australie toer 11 mei 04:25
Zwervend schilderij dankzij doorgeefsysteem 09 mei 12:17
Kooppagina.nl beconcurreert Marktplaats 09 mei 12:17
DE MEEST COMPLETE ZOEKMACHINE OM UW MAKELAAR TE VINDEN 09 mei 04:20
Schoudertas met geweld gestolen 08 mei 12:18
Illegale marifoon inbeslaggenomen bij recreatiecontrole ij 07 mei 16:17
R E U N I E na ruim 45 jaar ! 07 mei 12:18
Voor een goed gevoel geboren 07 mei 00:16
Identiteit slachtoffers dodelijk verkeersongeval bekend 06 mei 16:20
Slachtoffer steekpartij amsterdam cs licht gewond 05 mei 20:18
Caravan vernield, vakantie in duigen 05 mei 20:18
Nieuw ensemble Kopera 05 mei 16:17
?Nederland is nog steeds een eenheid.? 05 mei 12:19
Twee jonge inbrekers aangehouden 05 mei 12:19
De Z'Mannen 05 mei 08:21
Finale uitverkoop unieke uitvinding!! 05 mei 08:21