Info - Amsterdam

RENE VAN SLUIS SPEELT "WEEMOED EN VERSTILLING" IN DE AMSTELKERK
Op zondag 17 november 2019 om 15.00 uur geeft Rene van Sluis voor het tweede jaar op rij een pianorecital in de Amstelkerk in Amsterdam. Ditmaal speelt hij zijn programma "Weemoed en Verstilling" met werken van Chopin, Schubert, Schumann en Brahms. Naast enkele nocturnes, brengt hij Polonaise op 40 nr. 2 en Prelude op.28 nr. 15 van Chopin. Ook speelt hij Rhapsodie nr. 2 van Brahms.
Rene van Sluis begon zijn muzikale opleiding met pianolessen van zijn moeder, die concertpianiste was. Op 11-jarige leeftijd werd hij voorgesteld aan de beroemde pianist Arthur Rubinstein. Na zijn pianostudies bij Karel Hilsum aan het Conservatorium van Amsterdam, en op advies van zijn zangpedagoge Maartje Kliffen, ging hij zang studeren aan het Conservatorium van Arnhem bij Aafje Heynis bij wie hij cum laude afstudeerde.
Van 1979 tot 2007 heeft Rene van Sluis als concertzanger succesvol op grote podia in Europa gestaan. Zijn concerten brachten hem o.a. naar Brussel, de Scala van Milaan, Birmingham, Londen, Keulen en Amsterdam. Zijn grootste successen heeft hij in het Koninklijk Concertgebouw gekend met zijn liederenrecitals. Hij werd er begeleid door Levente Kende, Tom Bolle, Rinus Groot, Pablo Escande en Eva Scholtens. Zijn grote operarollen waren in Hndel's Alexander's Feast, Acis en Galatea, Giulio Cesare en Verdi's Don Carlos, I Vespri Siciliani en Macbeth.Sinds zijn terugkeer op het podium als concertpianist, gaf hij solorecitals o.a. in Amsterdam (de Amstelkerk), Brussel (het MIM en het Koninklijk Conservatorium) en Florence. Zijn concerttour brengt hem in het najaar ook nog op 24 november om 14.00 uur naar Brussel voor een pianorecital in Artbase, en op 14 december speelt hij om 19:00 uur in la Cathdrale Sainte Croix des Armniens in Parijs.

De vraag aan Rene van Sluis waarom weer de piano?"Sindsdien heb ik de piano opnieuw ontdekt. Sterker, het is alleen maar verdiept. Ik hou van het podium. Daar klinkt de hartenklop van het moment, de interpretatie is het meest interessante aspect van livemuziek. De dieperliggende weemoed te horen, zo mooi." (Interview NH Dagblad 11 juli 2018)

PRAKTISCHE INFORMATIE
Aanvang concert: 15.00 uur. Deuren gaan open: 14.30 uuEntree: 18 euro aan de zaal, Vrienden Stadsherstel 15 euro, studenten/ jongeren tot 18 jaar 10 euro. Adres: Amstelveld 10, 1017 JD Amsterdam Online kaartverkoop via Eventbrite en mogelijkheid kaarten op voorhand te reserveren.Alle informatie op www.renevansluis.nl , mail@: rpvsmanagement@gmail.com., FB @1948rpvs

Meer over Amsterdam

Opties