Bezienswaardigheden - Elburg

Op zondag zijn de meeste deuren en poorten gesloten voor toeristen, want de zondagsrust wordt geheiligd. Er zijn in het seizoen rondvaarten over het Veluwemeer. Vanuit Elburg zijn Zwolle en Harderwijk goed bereikbaar.

Te bezoeken

- Alfred Vogeltuinen op Landgoed Zwaluwenburg in ??t Harde. Lees verder...
- Feithenhof (vanaf 1740 in opdracht van patriciersvrouw M.C. Feith opgericht; rondom een binnenplaats staan lage huisjes en een statig hoofdgebouw met een Lodewijk XIV-ingangspartij; woningen bedoeld voor ouden van dagen; hersteld en vergroot in 1958)
- fundamenten Ludgeruskerk
- Groene Kruidhof aan de Ellestraat (in 1979 aangelegde historische kruidentuin vol geneeskrachtige planten; bij graafwerk werd in 1987 een kloostermuur ontdekt)
- Huis thoe Boecop (woonhuis, daarna lange tijd raadhuis)
- Nederlands Artillerie Museum aan de Eperweg 149
- St. Nicolaaskerk aan de Zuiderwalstraat (de toren uit 1465 is te beklimmen; in 1693 brandde de spits van de toren af, die werd nooit herbouwd; met 15de eeuwse schilderingen met het Laatste Oordeel)
- Stichting Nationaal Historisch Orgelmuseum aan de Rozemarijnsteeg 9-11
- Touwbaan (1650; Gebroeders Deetman)
- Vischpoort (de ommuring stamt uit 1392, de toren is uit de 15de eeuw, de poort uit 1592; met runentekens in de muur; thans Visserijmuseum; eronder liggen de Kazematten met rondelen en gewelfde kanonkelders)
- voormalig Agnietenklooster aan de Jufferenstraat 6-8 (1418; met muurschilderingen; thans Raadhuis en Gemeentemuseum)

Warenmarkt

Dinsdagmorgen

Meer Bezienswaardigheden Elburg

Opties