Bezienswaardigheden - Enschede

Met name op de Oude Markt en in de zijstraten daarvan zijn veel uitgaansgelegenheden te vinden. Enschede bezit ook poppodium Atak.

Er is per trein zowel een rechtstreekse verbinding met Schiphol/Amsterdam, Den Haag en Rotterdam als met de Duitse steden Münster en Dortmund. Op acht kilometer van de stad ligt Enschede Airport Twente.

Te bezoeken

- Grote Kerk van zandsteen (1865)
- stadhuis (1928-1933; ir. Gijsbert Friedhoff; lichte baksteen met toren, geïnspireerd door het raadhuis van Stockholm van R. ?stberg; met glas-in-lood uitbeeldende de moderne textielindustrie)
- Oude Marktplein
- Hendrik Jan van Heekplein (in 2003 was de herinrichting door het Rotterdamse architectenbureau West 8 voltooid; er is voor ongeveer 270 miljoen euro geïnvesteerd; met De Bijenkorf van Kees Rijnboutt)
- oorlogsmonument in het Volkspark met beelden van Mari Andriessen. Lees verder...
- Rijksmuseum Twente
- Miracle Planet (het grootste indoor-entertainmentcomplex van Europa met theater, restaurant, bioscoop, survivaltocht en meer)
- synagoge aan de Prinsestraat 14. Lees verder...
- Museum Jannink (textielhistorisch museum)
- Luchtvaartmuseum Twente (Zuidkamp Vliegbasis Twente)
- file-kunstwerk op rotonde Auke Vleerstraat-Capitool (november 2002; kunstenaar Olaf Mooij; rond de verkeersborden op de rotonde loopt een stalen frame waarop auto's in de file staan)
- Van Heek & Co aan de Noorderhagen (voormalige textielfabriek die tot appartementencomplex werd verbouwd)
- Jannink aan de Haaksbergerstraat (voormalige textielfabriek; thans ingericht als textielhistorisch museum)
- galerie De Potkachel aan de Boddenkampsingel 140 (verhuren Sarah's en Abraham's voor de viering van de 50ste verjaardag en een heleboel meer)
- kunstwerk kerktoren van Drienerlo tussen gebouwen TH Twente (13 november 1979; Wim T. Schippers; oorspronkelijk gepland voor Uithoorn, maar daar was het geld op)
- Zandlopermuseum in de Cornelis Houtmanstraat 39 in Glanerbrug. Lees verder...

Koopavond

Donderdag (centrum)

Warenmarkt

Dinsdag, donderdagmorgen en zaterdag

Meer Bezienswaardigheden Enschede

Opties