Weetjes - Provincie Flevoland

De naam Flevo verwijst naar het complex van meren dat in Romeinse tijd in dit veengebied was ontstaan.

Culinaire specialiteiten van de provincie Flevoland

- Flevosap (appelsap met appels uit Flevoland)
- Koolzaadhoning
- Mestige (wintergerecht met speklappen, bruine bonen, aardappels en uitgebakken spekjes)
- Polderbitter (zoeter dan een gewone kruidenbitter)
- Polderbruin (brood gebakken met tarwe uit de IJsselmeerpolders)
- Schokker moppen (koekjes)
- Urker bitter (kruidenbitter bestaande uit engelwortel, IJslands mos, gezegende distel, gele gentiaan en boerenwormkruid)
- Urker Kotterbrood (witbrood met extra vet)
- Wolder slok (milde kruidenbitter uit Zeewolde)

Vooroordeel

Geen identiteit

...in het kort

Inwoners
374.424 (Nr. 12 van 12 provincies)
Oppervlakte
2253,0 km2 (Nr. 11 van 12 provincies)
Wateroppervlakte
432,9 km2 (Nr. 6 van 12 provincies)
Bevolkingsdichtheid
166,2 inw/km2 (Nr. 10 van 12 provincies)

Opties