Info - Rotterdam

Kunst, cultuur en troost.
Benefit concert en optreden voor tsunami Japan in Kralingen

Op 11 maart 2011 werd Japan opgeschrikt door een aardbeving die werd gevolgd door een tsunami. Ook de kerncentrale van Fukushima is getroffen en een groot gebied rondom de centrale heeft te maken met gevaarlijke straling.
Nu, bijna een jaar later, zijn de gevolgen voor de Japanners nog dagelijks tastbaar. Maar de Japanners zijn een krachtig volk en goed georganiseerd. Er is veel geld beschikbaar gesteld voor de opbouw van het getroffen gebied. Maar mensen die de watersnood ramp van 1953 hebben meegemaakt weten dat het na 1 jaar nog niet over is. Dat het heel belangrijk is dat er steun blijft komen, op allerlei manieren.
Kumi Kondo woont in Nederland en studeert op het Rotterdams conservatorium. Ze speelt cello bij het Sinfonia Rotterdam en is lid van het muzikale en acrobatische viertal Hoog en Laag. Omdat Kumi familie heeft in het Japanse getroffen gebied heeft ze met haar muzikale en culturele vrienden een stichting in het leven geroepen om naast hulp en geld op ander manier de mensen in Japan te steunen. Het doel is om muziek en plezier te brengen. Want iedereen weet dat lachen, muziek maken, samen bezig zijn met kunst, mensen kan laten genieten en ontspannen.
Samen met ?Hoog & Laag? , stichting ?Japan Helpen Kan? en ?Stichting MUZIKC? en de hulp van vele vrijwilligers is op 11 februari a.s. een fantastisch benefit cultureel gebeuren in de Hoflaan kerk.  Er is klassieke en Japanse muziek, acrobatiek acts, een foto tentoonstelling, een video reportage. En natuurlijk is er sushi en andere Japanse lekkernijen. Bezoekers kunnen origami kraanvogels vouwen. De kraanvogel is het symbool van troost voor de Japanners in het getroffen gebied. Het doel is om 1000 kraanvogels mee te geven om de mensen in Japan te laten weten dat ze niet vergeten zijn.
Het programma is leuk voor jong en oud. U hebt een fantastische middag en proeft hoe het programma in Japan werkt. Daarnaast steunt u hen op verder te gaan met deze hulp in Japan!
Benefit concert op 11 februari van 16-18 uur in de Hoflaankerk, Hoflaan 2, Rotterdam. Entree is ?10,- voor volwassenen en voor kinderen vanaf 4 jr. ?3,50. De hele opbrengst van deze middag is voor muziek, cultuur en plezier in het getroffen gebied in Japan.
 
  

Meer over Rotterdam

Opties