Pretpark Kasteelruine Valkenburg

Meer pretparken in de buurt van Valkenburg
Naam:
Kasteelruine Valkenburg
Adres:
Grendelplein 13
6301 BS
Valkenburg-gem.-valkenburg-aan-de-geul
Telefoonnummer:
043-6090110
Openingstijden:
Kasteelruïne, april t/m juli 2009 van 10.00 tot 17.30 uur. Kasteelruïne, juli t/m september 2009 van 10.00 tot 18.00 uur. Kasteelruïne, oktober t/m december 2009 van 10.00 tot 16.30 (tijdens herfstvakantie en kerstdagen tot 17.30)
Prijzen:
Kinderen t/m 3 jaar: Gratis. Kinderen 4 t/m 11 jaar Fluweelgrot + Kasteelruïne: 5,00 euro. Volwassenen (vanaf 12 jaar) Fluweelgrot + Kasteelruïne: 6,80 euro. Senrioren (65+) Fluweelgrot + Kasteelruïne: 6,20 euro.


Zelf een pretpark op de kaart zetten?
Overige informatie:
In Valkenburg aan de Geul, Limburg, bevinden zich de restanten van 'Nederlands enige hoogteburcht'. De geschiedenis van dit kasteel gaat terug tot de 11e eeuw toen het werd gebouwd. De burcht maakte roerige tijden door en werd uiteindelijk in 1672 verwoest. Wat overblijft zijn de ruïnes van wat ooit een machtig kasteel was. Het kasteel werd onder andere gebouwd met lokaal uitgehakte steen. Bij het uithakken van deze steen zijn de zogenaamde mergelgrotten ontstaan, die in de geschiedenis op verschillende manieren zijn gebruikt. Samen met de Fluweelgrot vormt de kasteelruïne tegenwoordig een leuk dagje uit voor Jong en oud, gezinnen kunnen bijvoorbeeld de familiespeurtocht doen. Een groot deel van het jaar worden er rondleidingen door de grotten gegeven. Natuurlijk kan het bezoek ook goed gecombineerd worden met een bezoek aan de stad Valkenburg. Vanuit het kasteel kunnen bezoekers bijvoorbeeld een historische wandeling maken. Voor kinderfeestjes kan bij de ruine een schatkisttocht worden gedaan en in de grotten is er een avontuurlijke rondleiding voor kinderen. De kasteelruïne is goed bereikbaar met de auto parkeren moet in de parkeergarage Daalhemerweg of de gemeentelijke parkeerplaatsen. Vanaf NS-station Valkenburg is het 10 minuten lopen naar het kasteel, maar er gaat ook een bus langs.